AmnioSense betét

A terhesség utolsó heteiben gyakori a megmagyarázhatatlan nedvesség-érzet a kismamák körében. Sokan aggódnak, izgulnak, vajon magzatvíz-folyást tapasztalnak-e, vagy csupán természetes hüvelyi váladék figyelhető meg. Ennek eldöntésében segít az AmnioSense betét, azáltal, hogy az emberi test váladékai különböző vegyhatásúak. Mivel a hüvelyváladék és a magzatvíz vegyhatása jelentősen különbözik, ezáltal vizsgálható és megkülönböztethető, milyen folyással is van dolgunk.

A hüvely (vagina)  egészséges nőknél erősen savanyú vegyhatású, egészen addig amíg nincs valamilyen eredetű folyása.

A vagina pH tartománya 3,4-4,2
a magzatvízé pedig 7,0-8,5

Amennyiben a hüvely vegyhatása  lúgosba csap át, az jelezhet magzatvíz-szivárgást, de jelentheti egy fertőzés meglétét is. Ha a váladék okozta elszíneződés a tesztcsíkon lúgos tartományba esik, akkor ugyan nem mindegy, hogy magzatvíz vagy fertőzés okozta, de abból a szempontból mindegy, hogy mindenképpen orvoshoz kell fordulni. A fehérneműbe helyezett vegyhatást mérő csík (indikátor papír) könnyen átnedvesedik és mutatja a vegyhatást. Amennyiben ez lúgosba fordul, keresse fel nőgyógyászát!
Az Amniosense betét használata magas koraszülés kockázat esetén ajánlott, valamint ha szakorvosa úgy gondolja, hogy az Ön esetében nagyobb a kockázata a magzatvíz-szivárgásnak.
A magzatvíz-szivárgás növeli a fertőzések kockázatát, mind a kismama, mind a magzat számára. A szivárgás korai észrevétele segíthet megelőzni a komplikációk és koraszülés veszélyét, a lehetséges burokrepedést, és megerősít abban, hogy elfolyt a magzatvíz, így időben beérkezhet a kórházba egy biztonságos szülés eléréséhez.
A betét használata egyszerű, és észrevétlen biztonságot nyújt Ön és magzata számára. Egyszerűen helyezze a fehérneműjébe, és kezdheti a napját. Amikor hirtelen nagyobb mértékű nedvességet érez, vegye ki az indikátor csíkot és figyelje meg annak színét. Ha a csík kékre vagy zöldre színeződik, magzatvíz-szivárgás vagy hüvelyi fertőzés van jelen. Azonnal keresse fel orvosát, vagy egy kórházat. Ha a csík kék vagy zöld színből sárgára halványodik, vagy egyáltalán nem is színeződik el, akkor vizeletről van szó, amely gyakori a terhesség alatt.
Ne használja az Amniosense betétet, ha 12 órán belül volt része szexuális aktusban, vagy 12 órán belül történt hüvelyi öblítés.
Sajnos Amniosense betétet jelenleg nem lehet kapni Magyarországon, azonban már folyamatban van az itthoni forgalmazás. Hamarosan a Richter Gedeon Nyrt. által itthon is beszerezhető lesz ez a hasznos eszköz.
Több információt talál a termékről angol nyelven a http://www.homehealth-uk.com/medical/amniosense.htm honlapon, illetve ezen keresztül meg is rendelheti az Egyesült Királyságból.